Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Mojster24.si so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije ter veljajo za vse uporabnike spletne trgovine. Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine Mojster24.si, splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika. Pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu.
Upravljalec spletne trgovine je podjetje Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče. Davčna številka: SI88574172, matična številka: 6318070000, vpisana pri Okrožnem sodišču v Brežicah pod SRG številko 2013/7307(v nadaljevanju ponudnik).
Za vse informacije v zvezi s spletno trgovino pokličite na telefonsko številko 07 45 21 900,  vsak dan od ponedeljka do petka, od 7:00 do 15:00. Za pomoč in dodatne informacije je na voljo e-naslov info@mojster24.si.
Z registracijo oziroma uporabo spletne trgovine Mojster24.si uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi v celoti strinja.

Namen

Namen zapisanih splošnih pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom (Mana Omerzu d.o.o.) in kupcem v spletni trgovini. Kot kupec se razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup preko spletne trgovine Mojster24.si. Spletna trgovina Mojster24.si je namenjena fizičnim osebam in poslovnim uporabnikom. Spletno trgovino se lahko uporablja brez predhodne registracije v sistem. Poslovni uporabnik se v sistem registrirajo preko obrazca, s tem pridobi uporabniško ime in geslo, ki ga nedvoumno določata in povezujeta z vsemi podatki.

 
Registracija in prijava

Novi uporabnik se v spletni trgovini registrira tako, da klikne na povezavo "Registracija". V naslednjem koraku vnese zahtevane podatke ter potrdi splošne pogoje poslovanja ter nato klikne na gumb "Registracija". Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja. Vsak kupec dovoli uporabo svojih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in neposredno komunikacijo. Uporabnik na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o uspešni registraciji. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in nakup nista možna. Uporabnik, ki je že registriran, za prijavo v spletno trgovino vpiše le svoj elektronski naslov in geslo (obstoječi uporabnik). Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 
Cene in blago

Vse navedene cene so v evrih in vključujejo DDV. Mojster24.si si pridržuje pravico do sprememb cen ponujenega blaga brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila za artikle, ki so na zalogi. Za artikle, ki niso na zalogi si Mojster24.si pridržuje pravico do spremembe cene. V primeru, da je cena objavljena v spletni trgovini napačna oziroma se cena ponujenega blaga spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoča odstop od nakupa. Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostav. Stroški dostave so navedeni ob izračunu vrednosti naročila in naprej na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije za naročila nižja od 50€ znaša 3,50 €, za naročila višja od 50 € je pošiljanje brezplačno. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka. Roki veljavnosti akcije, so navedeni ob akcijski ponudbi.

 
Naročilo

V spletni trgovini Mojster24.si lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe. Uporabnik izbere želeni izdelek tako, da klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani ali poveča količino nakupa. Po zaključku nakupa uporabnik v polja vnese svoje osebne podatke, naslov kamor se naročilo dostavi in e-pošti naslov, kamor bo kupec o pošiljki obveščen. Nadalje uporabnik izbere način plačila, kjer je na izbiro plačilo z gotovino ob prevzemu, po predračunu, s kreditno kartico ali PayPal. Izbere tudi način dostave, kjer ima na izbiro osebni prevzem v eni izmed naših dveh poslovalnic ali dostavno službo (GLS, SŽ Express). V primeru, da je paket težji od 40kg, dostavo vrši dostavna služba SŽ Express. Na koncu uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in nadaljujete s klikom na gumb "Oddajte naročilo". V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, nadaljevanje naročila ni možno.
Uporabnika v naslednjem koraku prejme opozorilo, da je bilo naročilo uspešno oddano. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji s strani ponudnika prejme potrditev naročila. Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki.


Varnost nakupa

Ponudnik za prenose vseh podatkov spletnega nakupa uporablja certifikat SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

 
Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vedno omogočil dostop do naslednjih informacij:

 • podatki o podjetju (naziv podjetja, naslov, davčna, matična številka in registrski podatki) oziroma osebni podatki v primeru fizične osebe,
 • kontaktni podatki,
 • lastnosti blaga oz. storitev,
 • ceno blaga ali storitve, skupaj z DDV,
 • strošek dostave, v kolikor je vključen.

Plačilo

Uporabnik lahko izbira med načini plačila:

 • gotovina (ob prevzemu), plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko dostavna služba GLS ali druga dostavna služba na želeni naslov dostavi paket.
 • predračun, plačilo z nakazilom na TRR. Zaželeno je, da uporabnik o poravnanem predračun obvesti ponudnika, in sicer na elektronski naslov info@mojster24.si. V kolikor uporabnik v roku 3 dnevih ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.
 • s kreditno kartico: MasterCard, Visa ali Discover. Uporabnik v polje "Številka kreditne kartice" vnese številko kreditne kartice s katero želi plačati izbrano blago.
 • PayPal

  
Dostava in dobavni rok

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 1-3 delovni dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni preko GLS dostavne službe. Pri paketih težjih od 40kg paket dostavi takrat najbolj ugodna dostavna služba za nas in kupca, največkrat je to dostavna služba SŽ Express. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah. V primeru, da izbran dan dostave uporabniku ne odgovarja, ima možnost preko GLS sistema FlexDelivery Service datum, uro in naslov dostave spremeniti. Pri načinu plačila po predračunu se blago odpošlje šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika. V kolikor naročenega izdelka ni na zalogi, se uporabnika obvesti po elektronski pošti ali po telefonu. Uporabnik lahko v tem primeru odstopiti od naročila ali se skupaj s ponudnikom dogovori o podaljšanju roka dobave. Za naročila, kjer so artikli delno na zalogi, ponudnik naredi delno dobavo blaga, razen če uporabnik želi drugače. Poštnina se v takem primeru zaračuna le enkrat. V kolikor ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca (npr. GLS). Dostavni pogoji veljajo le za območje Republike Slovenije.

 
Garancija

Garancijo za izdelke ponudnik zagotavlja skladno z zakonodajo Republike Slovenije.

 
Reklamacija

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko svoj odstop poda z nedvoumno izjavo, iz katere je jasen razlog za odstop od pogodbe in sicer po elektronski pošti na e-naslov info@mojster24.si ali na naslov Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče.  Rok za vračilo začne teči naslednji dan po dnevu, ko je potrošnik blago prejel. Strošek, ki ga ima kupec pri odstopu od pogodbe, je strošek vračila blaga. Kupec mora blago vrniti ponudniku nemudoma po odstopu, najkasneje pa v štirinajstih (14) dni od odstopa od pogodbe. Zgolj vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe. Kupec mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v nespremenjeni količini ter v originalni embalaži. Kupec mora izjavi priložiti kopijo računa in podatke o transakcijskemu računu, na katerega bo ponudnik lahko vrnil sredstva. Vračilo bo izvedeno najkasneje v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Neprevzem izdelkov

Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti v določenem času od prejema obvestila o zaključenem naročilu. V kolikor kupec naročenega blaga, ki je poslano s plačilom po povzetju ne prevzame in je blago po preteku čakalnega roka na dostavni službi vrnjeno na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren tudi za plačilo stroškov dodatnega pošiljanja/vračila blaga podjetju. V primeru neprevzema bo primer obravnavala naša pravna služba, ki bo nadalje urejala plačilo in morebitno izterjavo nastalih stroškov in morebitne škode.

 
Varstvo osebnih podatkov

Z registracijo v spletni trgovini Mojster24.si uporabnik dovoljuje, da sme podjetje Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče, kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, posredovane osebne podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.

Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v obrazec za registracijo (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM - neobvezno, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, davčna številka, elektronski naslov, geslo). Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila. Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik slednja posreduje na naslov Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče ali preko elektronske pošte na e-naslov info@mojster24.si. Ponudnik se obvezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke kupca ter podatke o nakupih in navadah kupca uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov. Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi podatkov so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

 
Piškotki

V spletni trgovini se uporabljajo:

 • Tehnični piškotki - ti piškotki so na spletni strani Mojster24.si potrebni za pravilno delovanje spletne strani, in so sledeči:
  • Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo.
 • Piškotki za namen analiziranja prometa - analitični piškotki - (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji)
  • Google Analytics piškotki, so uporabljeni za spremljanje obiska spletne trgovine Mojster24.si, za spremljanje prodaje in spremljanje drugih navad uporabnikov, ki se kažejo na spletni trgovini Mojster24.si.

 
Pogodba in arhiviranje pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na posredovani elektronski naslov. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. 
Sklenjena pogodba med uporabnikom in prodajalcem ter kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče. Uporabnik lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@mojster24.si.

 
Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.mojster24.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev  poslovanja, če še naprej uporablja predmetno spletno stran. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@mojster24.si ali pisno na naslov Mana Omerzu d.o.o., Dečno selo 15a, 8253 Artiče. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletne trgovine in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Brežicah. 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Mana Omerzu d.o.o, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.
 
Zgoraj navedeni pogoji začnejo veljati dne 29.07.2020

Artiče, 29.07.2020